Resultat av årets första arbetsvecka

Det gick bra att göra lokaljournalistik den här veckan. Vi har fått fram bra nyheter trots decimerad arbetsstyrka och extremt mycket jullovskänsla i stan. 

Av de kommunala tjänstepersonerna på Stockholms stad verkar nästan ingen ha jobbat. Men vad gör det den mest eftersökte ändå gick att nå: Jonas Eliasson, trafikdirektören som hastigt fått sparken. Min kollega Michael Toll fixade första intervjun.

Övriga guldkorn från veckan är intervjun med Margareta, 74 år, som fick en nyårsraket rakt in i sitt kök, artikeln om det falska brevutskicket som säger att SL ska börja köra helt avgiftsfri kollektivtrafik och nyheten om att klassiska krogen Bröderna Olssons på Södermalm är till salu. Dock inte namnet. Åtminstone inte hela namnet.

Tränat har jag inte hunnit med i veckan men jag startade även denna dag med en lång promenad till jobbet. Att rekommendera när det känns för krångligt att springa med grejer på ryggen eller för enformigt att cykla.

PS. Jag har skrivit en liten trudelutt till krönika också. Särskilt riktad till dig som gillar pdf-tidningar. Återkom gärna med feedback.

views

Tags