Blixtchock, Lerin och Carlstad ölhall


❤️
Kolla in runda huset på taket! Vem bor där?

Gay-romantik som Lerin målar den. 

Jag och Helene lämnade tvillingarna hos mamma och pappa och drog till Värmlands huvudstad. En tripp för två där samtal kan föras utan avbrott. Det är bra att göra sådant. Bra för äktenskapet. Bra för en själv. Man gnetar på i vardagen, får saker att funka och det är fint men samtalet tappas liksom bort. Man glömmer prata med varandra. Eller skjuter på det till ett annat tillfälle. Jag är dessutom betydligt sämre på att vårda det där än jag kanske tror. 
Vi gick och käkade på Yomo där vi var ett av totalt två sällskap. Gott. Även för veganer. Ytterst trevlig service. 
Bärs drack vi på Carlstad ölhall. Stort sortiment av både lokalt tillverkad och importerad finöl. Vill du beställa in en flaska ipa för 900 spänn är det här ställer även för dig. 
Sandgrund, aka Lars Lerin-museet, var väl värt sina 80 kronor i inträde. Stort urval av konst på väggarna från olika perioder. Filmvisning. Billigt fika. En butik. Dessutom ligger det alldeles intill Wermlands museum som är nyrenoverat och vid en stor fin park med en omsorgsfullt byggs lekpark för barn. 
Drott hotell ligger 100 meter från järnvägsstationen och i samma kåk som ölhallen. Bra men inget speciellt. Stordalen-kedjan. 
Timmys fik nere vid Klarälven har Sibyllakäk, kaffe, glass och en trevlig uteservering i form av solstolar på en konstgjord sandstrand. Perfekt läge i eftermiddagssolen. 

Det finns många fina gamla stenhus i centrum värda att titta lite extra på. Intill Museiparken ligger ett kvarter med paranta stenvillor som påminner om en mindre diplomatstad men jag har inte lyckats googla fram om det år något annat än privatbostäder. 

Och just det, blixtchocken. När vi satt och käkade asiatiskt på Yomo växlade vädret från strålande soligt till superåska. Lokaltidningen gjorde stor grej av det idag. Bra NWT