Hängmattan och grillkåtan oj oj oj #torplife

Att ligga i hängmattan. Få meningar är lika tydliga omskrivningar för att ha semester. Men allvarligt talat, hur ofta ligger man i hängmattan på semestern? 

Jag gör det aldrig. För ett antal år sedan hade vi hängmatttan uppe i trädgården på torpet men enda gångerna de användes var når de då mindre barnen använde den som gunga (och jag eller Helene knuffade på). Nu blir det ändring. Jag ligger i hängmattan när jag skriver det här. Ett jättefint exemplar som vi fick i gåva av Erik och Anna för några år sedan efter deras långa vistelse i Brasilien. Jag tog ner den från vinden där den hängt lite bortglömd och knöt upp den under äppel- och päronträden nere i hörnet mot åkern. Det är en perfekt plats. Härifrån kan man höra allt som sker runt huset och blicka ut över fältet där fjärilarna leker och där vi såg en riktig bjässe till älg igår kväll när vi kom hem från Jakob och Helena och deras ställe i västra Granhed. 

Jag har svårt för att lata mig när jag är ledig. Det finns så mycket annat att göra. Men jag vet att det är nyttigt. Hälsobringande. Åtminstone en stund då och då. Egentligen borde jag inte ens skriva utan bara ligga här och halvslumra, men det här väl får betraktas som en övningsomgång. 
För övrigt hade jag en av mina bästa grillupplevelser igår. Jakob och Helena har nämligen ett grillhus på tomten. Ja ni läste rätt. Ett litet hus byggt enkom för att kunna grilla i det. En fantastisk skapelse. Sexkantigt och klädd i furupanel som en bastu (och nästan lika varm) men istället för ett aggregat i ena änden utrustad med en eldstad, smarta vridbara galler och en rökgång i mitten. Det bara stod där på tomten när de flyttade dit. Fatta vad kul. Visst det blev även gott att äta men som alla vet är smakupplevelsen helt underordnad allt annat när det kommer till grillning. 

Comments