I exil på Norrmalm och New York Times


Vi har flytt stambytesstrulet i Tanto – till Norrmalm. Äldsta barnet har fyllt 15 år och det ska firas 
med hotell i vår egen stad. Jag är extremt sällan i City men så fort man kommer av Drottninggatan är det trevligt, Norrmalm är generellt underskattat. I framtiden när barnen flyttat hemifrån skulle jag mycket väl kunna tänka mig att bo i hjärtat av Norrmalm. Högt upp med utsikt över stan. Hitta guldklimparna bland turisthaken. Vi bor på Nordic Light på Vasaplan, ett hotell som för några år sedan gjorde en grej av att de tog in gästkonstnärer för att göra om en vägg i lobbyn då och då men det verkar de ha slutat med nu.

 Jag gillar hotell och känslan av rörelse och förväntan. Lounger med stort utbud av tidningar får extrapoäng. Nordic Light erbjuder DN, SvD, Di och New York Times. En trea i betyg. Jag läste två långa artiklar. Det kändes lyxigt. NYT är verkligen old school på papper. En artikel börjar på ettan och fortsätter på sidan 5. Det är bara färgbilder på några få utvalda sidor och alla sidor ramlar isär. Men jag älskar den. Den andas kvalitet. Och jag är svag för den amerikanska stilen med få citat men desto mer reporterberättande. 

 Den ena artikeln handlade om Manhattans sjuka bostadsmarknad. 79 000 personer bedöms som bostadslösa och priserna bara stiger. Den andra tog upp lokalpolitikernas syn på Trumps mur (eller om den borde kallas stängsel) mellan Calexico och Mexicali. Bilden av att amerikanerna närmast gränsen upplever mexikanerna som ett ständigt närvarande hot kom på skam. Här beskrivs förhållandet snarare som Strömstads utbyte med norrmännen på andra sidan Svinesundsbron. views

Tags