Mest gillade bilder på min Instagram 2018 – förklaringen

I ordning från övre vänsterkryss till nedre högerkryss. 

  1. Jag och Helene på Mallorca. Vi har gått upp för en lång trappa, ätit bunyols och står vid en höjd och ser ut över Pollenca. Det är sommar, vi är glada och vi är på samma bild. Men det jag tror ni gillar allra bäst är våra solbrillor.
  2. High Line i New York. Alla älskar New York och High Line, även den som inte varit där. Det som får bilden att säga något mer är att den innehåller en karikatyr av Trump. Jag var där i november för att tillsammans med Mattias besöka vår vän Johannes
  3. Jag och min team-kompis Daniel Eriksson efter årets Katrineholm Swimrun. Vänskap och fysiska prestationer. Ett tema att älska såklart. Dessutom i hemkommunen. 
  4. Tvillingarna. Bilden i sig räcker långt men det som fått er att verkligen trycka like är nog texten till bilden. ”De här två alltså. De knäcker mig”. En känsla alla föräldrar har, ofta eller ibland. Att man inte alls har kontroll på läget trots att det kanske ser ut så. 
  5. Knarkbågen brinner i Årstaviken. En nyhetshändelse som inträffade rakt nedanför vårt hus. Jag sprang dit, Helene skrev och vi lade ut live på Facebook och tog en massa bilder. Hejsan vad det brann. Alla ombord klarade sig lyckligtvis. 
  6. Ica Julita. En tom parkering. Bilden i sig är inte särskilt spännande, det som fått mina följare att reagera är förmodligen den lilla berättelse som följer med: ”När jag handlade idag kom jag precis före stängning. Jag var sist ut ur butiken och på parkeringen såg det ut så här. Det var varmt och luften stod helt stilla framför den där gula väggen. Tillfället skickade mig tillbaka till tonåren och den där rena sommartristessen som uppstod ibland, när det inte hände något och man åkte moppe eller cykel ner till parkeringen vid den stängda affären för att det trots allt kändes som den rimligaste platsen att vara på för att inte missa om – OM – det mot förmodan skulle råka hända något. Det var andra tider med fast telefoni och pre-sociala medier. Man fick helt enkelt åka runt rent fysiskt för att hitta andra. Det var bra tider också. Man fick ta saken i egna händer. Anstränga sig. Samlas utanför Julitahallen för att smida gemensamma planer med sina lika sommartråkade vänner. Det lilla. Det förväntansfulla. Det är något fint i det där också.”
  7. Otippat. Jag har lånat roddbåten av vår förening och tog en tidig tur på Årstaviken. Lånet var egentligen till ett par kolleger men jag hann använda den först. En vacker morgon. En ovanligt bra start på en arbetsdag. 
  8. Min favorit. En korvtavla som vår dotter gjort. Underbar i alla sin enkelhet. 
  9. En selfie igen. Dessutom en nytagen. Jag ville skryta om att jag ägnat en stund av den 22:a december åt att gå till barberaren. Det fungerade uppenbarligen. 

views

Tags