55:an hela vägen till Östermalms IPSkridskopremiär med ungarna idag minsann. Men eftersom tiderna för allmänhetens åkning är absolut kass på Zinken så tog vi favoritbussen 55 från Tanto hela vägen till Östermalms IP. En dryg halvtimme och 17 stopps trevlig resa genom stan. Dessutom går den bitvis så sakta att man kan snurra pokestop under tiden. Helt perfekt. 
Väl framme var det prima liv på isen. Unga, gamla, rutinerade skrinnare på långfärdsskridskor och nybörjare – alla fick plats. Extra trevligt, framförallt för barnen, är att de spelar musik i högtalarna. Det finns också möjlighet att hyra skridskor och slipa sina egna. Den som vill byta om inomhus kan till och med göra det. 
Extra roligt för mig var att stöta ihop med Östermalms egna skateboardgeneral tillika snowboardlegendar Ants Neo. Han var också där med ungarna. Vi snackade en stund och han berättade att hans onda knän blivit mycket bättre efter att han lagt om sin diet och skippat mjölkprodukter. "Nu känns de som jag vore tjugo", sa han. Jag tror honom. Ants Neo är nog världens yngsta gamla människa. 

Comments