Contech, Studio, kusiner och simning – så var veckan som gick


Det har varit en intensiv vecka. Måndagen började med en utryckning till City där en byggkran riskerade att välta. Det blev en kort artikel på Byggindustrin. På tisdagen gick jag på ett frukostseminarium på Continental som ett ungt företag som heter Buildsafe anordnade. Det handlade om hur byggbranschen kan bli bättre på klimatsmart och effektiv produktion. Jag skrev en liten artikel efteråt men tog framförallt med mig en bra idé till en artikel som kräver lite mer tid. Det handlar om #contech om man vill använda ett samtida modeuttryck i branschen. 

På torsdagen var jag i Malmö över dagen. Åkte tidigt och kom hem sent. Där träffade jag Sveriges riksarkitekt Helena Bjarnegård som varit på ett möte med det lokala Boverket-kontoret. De sitter i Studio, ett relativt nybyggd pjäs i Västra hamnen som rymmer hotell, coworking, kontor, restaurang och en stor härlig trappa i foajén där man får sitta och jobba. Vi gjorde intervjun där. Den ska publiceras först om några veckor. Jag jobbade med en Malmöbaserad fotograf, Martin Olsson, som jag inte träffat förr. Han var trevlig och proffsig. Gick in och gjorde jobbet bara utan att dra ut onödigt på tiden. 
Jag hängde kvar några timmar i Malmö och gick och käkade på den arkitektoniskt prisade saluhallen. 

Fredagens höjdpunkt var en stor reunionfest för gamla Direktpress. i ärlighetens namn var det snarare en gravöl, men förbannat trevligt var det att träffa alla. Det är min extended family. Många fina minnen blir det. 


En fredagsbonus var att IK Tellus blev klara för elitserien. 

Lördagen bar iväg till Vasastan och 75-årsfest. En av mina mostrar bjöd på kalas och det blev en trevlig tillställning där flera kusiner dök upp. Min äldsta kusin Johannes satt vi vårt bord och jag slogs än en gång av hur extremt tidig han var med triathlon och swimrun. Han gjorde sin första Ironman när loppet hette Järnmannen. 

Inspirerad av allt snack om friluftsliv och amfibiesport ställde jag klockan i morse och gick till Eriksdalsbadet. Jag simmade en knapp timme, bastade en stund och ska nu gå hem till familjen som borde ha hunnit ungefär till frukost. En perfekt start på dagen.