Hjälp mig hitta helikopterföraren som nödlandade på vår tomt

När jag var barn bodde jag i ett hus på landet i Julita utanför Katrineholm. En mörk kväll med regn och blåst landade plötsligt en helikopter på vår tomt. Det var i slutet av 80-talet och jag minns att jag blev rädd av att se den där tingesten långsamt sänka sig ner mot gräsmattan. Det var något obehagligt med de starka lamporna, ljudet och de snurrande rotorbladen. Vi stod hela familjen vid fönstret och tittade när den tog mark. Den hade verkligen stannat hemma hos oss, en bit ifrån växthuset och svartvinbärsbuskarna. 

En kort stund senare knackade det på dörren. Jag minns inte vad som sades i detalj men föraren berättade att han varit på uppdrag i Norge (tror jag det var) där han använt helikoptern till att lyfta tunga saker vid något bygge (som jag kommer ihåg det). Mina föräldrar som alltid varit generösa med mat och husrum bjöd in honom, gav honom lite mat och körde honom till tågstationen i Katrineholm så att han kunde fortsätta sista biten hem utan helikopter. Den skulle han hämta senare. Kanske att han sov över. Det är oklart. Jag får be mamma och pappa fylla i luckorna. 

Jag skulle gärna komma i kontakt med den här mannen. Det vore roligt att kunna berätta historien till fullo. Få veta lite mer om varför han landat just hos oss och hur det gick sedan. Ringer det någon klocka hos någon när ni läser detta så får ni gärna hojta. Nästa gång jag träffar mina föräldrar ska jag fråga om jag kan få se de bilder som jag vet att de tog på helikoptern. Det kanske avslöjar något viktigt för folk som kan sina flygsaker.