Underbart dålig parkering och andra bra saker från rundan i Vasastan

Jag lämnade sonen på kalas i Vasastan och passade på att springa en sväng istället för att åka hem och vända. Det slog mig direkt att jag borde göra liknande saker oftare. Det blir väldigt mycket roligare att springa på nya ställen än de gamla vanliga. Trots att jag var reporter på Vi i Vasastan för längesedan och ägnade mycket tid åt att promenera och cykla  runt i stadsdelen finns fler platser här som jag aldrig varit på. Karlbergs slott till exempel. Konstigt nog har jag liksom missat det. Tills idag då. Jag sprang runt i parken. Tittade på graven där Karl XII:s hund Pompe ligger begraven och välte några traktordäck som låg och skräpade på militärerna terrängbana. Regnet övergick till sol och jag kände hur humöret skiftade på samma sätt. 

På trästaketet längs gångvägen förbi slottet såg jag min näst bästa parkering av en elsparkcykel. Den allra bästa är den här:

Det där kallas extremparkering.

Posted by Andreas Jennische on Thursday, October 31, 2019

Karlbergs station kollade jag också in. Öde och tom där den står i slutet av Norrbackagatan. Men den digitala skylten lyste om än tom på information om kommande och avgående tåg. 

Comments