Veckoslut


Paolo Roberto åker fast för sexköp. Jag ser pushen när jag lägger ifrån mig mobilen för att starta bilen och åka till torpet. Jag hinner se att han erkänt på stört och att han talat ut om det. Senare, när vi stannar till i Eskilstuna för att käka på Chopchop så läser jag hela artikeln i Aftonbladet. En av de mest intressanta uppgifterna är att Coop slutar sälja alla Paolo-produkter. Direkt. Utan pardon. Drt svider betydligt mer ekonomiskt än det ringa straff han lär bli dömd till. Att en stor livsmedelskedja fattar ett sådant beslut lär ge ringar på vattnet. Att TV4 direkt meddelade att Roberto får sparken var en lika direkt handling som
Coops inköpsstopp, men mer väntad. 
Ännu senare, när jag sitter framför kakelugnen på torpet skrollar jag mitt Facebook-flöde och blir uppmärksammad på att Amelia igår publicerade ett stort reportage om Paolo Roberto och hans unga fru samt deras avancerade träning. Igår publicerades den! Dagen före han åkte dit för sexköp. Snacka om dålig tajming. Fast frågan är om den inte ger fler klick på grund av det som hänt jämfört med om sexköpet inte blivit känt. 
Deppigt är det. Misogyni är deppigt. 

***

Roligare är det att komma fram till torpet. Regnet hänger i luften men efter en stund klarnar det upp. Vi börjar elda i kakelugnarna så fort vi kommer in genom dörren. Det är åtta grader inomhus. Åtta grader. Kylskåpskallt. 

Ändå, så fantastisk skönt det är att komma hit. Att vakna här en lördagsmorgon är det bästa jag vet. Mycket roligt väntar imorgon. Vi ska hämta och montera en ny och större studsmatta, klippa gräs och såga sly. Bland annat.  Gräva land och sätta potatis ska vi också göra. Vi köpte en grävskopa matjord av vår hyresvärd storbonden och imorgon ska delar av lasset ner i grönsakslandet. 

@ajennische

Comments